2015-09-02 až 04, Vranová u Letovic - 22. Česko Slovenský potlach

Název

2015-09-02 až 04, Vranová u Letovic - 22. Česko Slovenský potlach

Popis

Parta kamarádů z Brna, kteří po 4 roky obětavě a aktivně pomáhali Trampskému muzeu z Hor. Jelení na akcích v Čechách, na Moravě a na Slovensku, se letos dostala do situace, že se začaly více prohlubovat vzájemné neshody s vedením muzea, které k 1.7. spolupráci ukončilo. Proto brněnská skupina založila od 1.8. 2015 "Expozici trampingu" a chce na různých trampských akcích vystavovat nejen bývalé časy trampingu, ale hlavně současné dění a akce mezi trampy a tím je propagovat a podporovat. Přijeli jsme se tedy prezentovat na tento potlach, hlavně našimi novými panely, připravovanými v krátké době před i v době konání 22. ČS potlachu s tím, aby se daly vystavit venku za každého počasí a při tom měly svoji vypovídající a kvalitativní hodnotu. Že se to kamarádům líbilo svědčí značné množství zápisů v naší nové kronice, ale i v účasti na soutěži "Naučná stezka". Formou otázek z trampské historie na ně kamarádi odpovídali na lístcích, správné odpovědi nacházeli na panelech. Vylosovaní jedinci byli oceněni zajímavými cenami. V našem stánku mohli kamarádi také koupit sešitky Trampské kuchařky a Trampských vtipů, některá čísla trampského časopisu Oslavské boudy a knihu kamarádky Mývaly z kanadského Dawsonu na Yukonu o jejich životě v drsné krajině. Byla vystavena jedinečná kronika Old pardů brněnských osad a Old Boysu a všechna čísla brněnského časopisu Brněnský kurýr od jeho vzniku v r.1993 do r. 2002. Také byl k nahlédnutí původní cyklostylovaný výtisk Historie brněnského trampingu z r. 1969 nazvaný Z dýmu táboráků, který sestavil Kami, Mirek Karela, žijící ve Švédsku. Za tuto naši aktivitu v rámci 22. ČS potlachu byla naše parta oceněna organizátory potlachu krásným vyřezávaným totémem.
Nám se líbilo místo konání 22. ČS potlachu, umístění potlachoviště v blízkosti pódia, organizace stanového městečka a místa pro parkování a samozřejmě kouzlo přírody v bezprostřední blízkosti vodní plochy Křetínské přehrady a jejího okolí. Také o závody na zapůjčených dračích lodích byl velký zájem značné části kamarádů jak soutěžících, tak i na břehu. Přijelo i hodně kamarádů - muzikantů a tak se stále někde u stanů nebo pod slunečníky hrálo a zpívalo. Na poradě šerifů se dohodlo, kdo bude organizovat 23. SČ potlach. Na pódiu pak kamarád Šuga převzal štafetu Slovenských organizátorů od šerifa současného potlachu Dundyho. Ten předával ceny z jízdy dračích lodí, oceňoval ty, co pomáhali připravovat potlach. Kamarád Zlóťa pak předával sošky Oskarů aktivním trampským kamarádům. Ještě za světla v 18 hod. byl zapálen potlachový oheň a pak začal maraton na pódiu hraní a zpívání skupin a jednotlivců. Asi největší zájem byl o kapelu Pekaringo z Bratislavy. Zase se hrálo i mimo potlachoviště, ale také v hospůdce "U Kuličky" a v restauraci v budově obecního úřadu, kde to hřmělo dlouho do noci. Ve velkém sále této budovy bylo vystaveno Mobilní trampské muzeum, o které bylo mezi kamarády velký zájem.
Naše poděkování patří všem organizátorům a všem těm, kteří 3 roky připravovali toto velké setkání trampských kamarádek a kamarádů, kteří se vždycky rádi zase uvidí buď častěji, nebo po létech. Všichni rádi na tato setkání vzpomínají a těší se na další. Děkujeme, kamarádi !

Období

Statistiky

  • 160 fotek
  • 5 videí
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-09-02 až 04, Vranová u Letovic - 22. Česko Slovenský potlach
Komentáře Přidat