2016-02-21 MAX 64, vzpomínka brněnských trampů

Název

2016-02-21 MAX 64, vzpomínka brněnských trampů

Popis

Každoročně v polovině února se kamarádi z Brna a okolí schází v malebném místě nad zatopenou Jihlavkou u Maxova kříže. Letos už po 64 jsme uctili tichou vzpomínkou ty, kteří odešli na věčný vandr, ze kterého už není návrat. Na pietním místě se setkávají tradičně i s kamarády z třebíčských osad, ale i z jiných končin. Symbolický ohníček zapálil kamarád asi v 10:30 hod. Po zahrané Vlajce ještě zazněla píseň Do osady přišla dívka. Na kamarády, kteří zemřeli loni v krátké řeči vzpomněl Jura Cancák.
Přidal také několik poznámek k nedávnému televiznímu pořadu Zvláštní znamení touha. Především to, že bylo málo informací o trampech z Moravských krajů a ze Slovenska vůbec nic, i když tramping je Československý. A hlavně také, že celý pořad potřeboval znalého trampského poradce.
Konec celé vzpomínky se tradičně pak zakončil v Koněšínské hospodě, někteří kamarádi na vandru v překrásné přírodě kolem meandrů zatopené Jihlavky ukryté v hlubinách Dalešické přehrady, kde bývaly staré mlýny a trampské kempy.

http://kubatornado.rajce.idnes.cz

Období

Statistiky

  • 22 fotek
  • 4 videa
  • 4 se líbí

Fototechnika

Nikon COOLPIX S9600

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2016-02-21 MAX 64, vzpomínka brněnských trampů
Komentáře Přidat